Transfernieuws

'Bayern gecharmeerd van De Jong, die onder geen beding mag vertrekken van Xavi'

'Bayern gecharmeerd van De Jong, die onder geen beding mag vertrekken van Xavi'

24-06-2023 12:00

Frenkie de Jong domineert het nieuws in zowel de Duitse als de Spaanse sportkranten. Bayern München houdt de situatie van de Nederlander nauwlettend in de gaten, maar volgens de Spaanse kranten mag de Nederlander onder geen beding vertrekken.

Het verhaal rondom De Jong is bekend. Afgelopen zomer leek de middenvelder te 'moeten' vertrekken bij Barcelona in verband met de financiële boekhouding. De Nederlander weigerde zijn biezen te pakken en groeide dit seizoen uit tot een steunpilaar in het elftal. BILD meldt dat Bayern zeer gecharmeerd is van de Nederlander en daardoor de situatie nauwlettend in de gaten houdt. Der Rekordmeister hoopt nog altijd op de komst van Declan Rice, maar zou in De Jong het belangrijkste alternatief zien.

SPORT meldt echter dat De Jong onder geen beding mag vertrekken bij Barcelona. Trainer Xavi Hernández heeft de Nederlander namelijk op de 'onvervangbare' lijst gezet en geldt volgens de trainer tot één van de hoekstenen van het elftal. Ondanks de aanstaande komst van İlkay Gündoğan lijkt De Jong nog altijd een belangrijke pion te gaan worden in het spel van Barcelona. De 26-jarige Nederlander gaf tot nog toe altijd aan bij Barcelona te willen blijven en geen enkel moment te denken aan een vertrek.