Guerreiro maakt transfervrije overstap naar aartsrivaal Bayern München

Bayern rondt pikante transfer af: 'Een eer om voor deze grote club te spelen'

23 juni om 11:22
Laatste update: 23 juni om 11:31

Bayern München bevestigt dat Raphaël Guerreiro Borussia Dortmund gaat verruilen voor een avontuur in München. De 29-jarige Portugese vleugelverdediger annex middenvelder heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Duitse kampioen.

"Toen het telefoontje van FC Bayern kwam, was mijn beslissing snel genomen", laat Guerreiro weten op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Het is een eer voor mij om voor deze grote club te spelen en ik waardeer trainer Thomas Tuchel ook enorm van onze tijd samen in Dortmund. Ik ben een speler die altijd graag de bal heeft, speelt om te domineren en kansen wil creëren. Ik zal er alles aan doen om zoveel mogelijk titels te winnen. Dat is de filosofie van FC Bayern."

Guerreiro, die de afgelopen zeven seizoenen uitkwam voor Borussia Dortmund na zijn overstap van FC Lorient in 2016, verkast op transfervrije basis naar de aartsrivaal. Tijdens zijn verblijf bij Dortmund speelde hij 224 wedstrijden waarin hij veertig doelpunten en 50 assists leverde.

De Portugees is niet de eerste speler die de overstap van Dortmund naar Bayern maakt zonder transfersom. Eerder zagen we onder meer Robert Lewandowski, Mario Götze en Mats Hummels deze sprong wagen.