De Bundesliga rollercoaster: ramp voor Dortmund, Bayern pakt titel door Musiala

27-05-2023 18:00 Laatste update: 18:07
1

Na een werkelijk waar krankzinnige middag in de Bundesliga is het niet Borussia Dortmund, maar Bayern München dat zich kampioen van Duitsland mag noemen. Nadat Dortmund het op eigen veld al eerder weg had gegeven, leek ook Bayern zich in de eigen voet te schieten. Jamal Musiala maakte de winnende treffer in minuut 89 en zorgde ervoor dat Der Rekordmeister alsnog de titel pakte.

Borussia Dortmund – FSV Mainz 05: 2-2

Voorafgaand aan de wedstrijd leken alle seinen op groen te staan voor Dortmund, dat aan een overwinning genoeg had tegen Mainz. Met Donyell Malen in de basis begonnen Die Borussen aan het duel, maar na een enerverend begin voltrok zich al snel een rampscenario. Mainz kwam na een kwartier spelen op 0-1 via een kopbal van Andreas Hanche-Olsen. Enkele minuten later kreeg Dortmund de uitgelezen mogelijkheid om weer op gelijke hoogte te komen omdat scheidsrechter Marco Fritz de bal op de stip legde.

Wie anders dan Sébastien Haller ging achter de bal staan, maar waar hij normaal een zekerheidje is ging het toch mis. De Ivoriaan schoot zacht en half hoog in, waardoor Mainz-doelman Finn Dahmen redelijk eenvoudig kon pareren. Niet veel later werd het nog erger voor Dortmund. Mainz kwam op 0-2 via Karim Onisiwo. Dat was meteen de ruststand.

Na rust ging Dortmund vol in de aanval en dat wierp in minuut zeventig zijn vruchten af. Raphaël Guerreiro maakte de aansluitingstreffer, waarna de spirit weer helemaal terug was bij de ploeg. Helaas voor Dortmund was het resultaat op het andere veld in het voordeel van Bayern en maakte de 2-2 van Niklas Süle geen verschil meer. Dortmund kwam één goal tekort en ziet de titel naar München gaan.

FC Köln – Bayern München: 1-2

Bayern München ging met een heel ander gevoel de wedstrijd in en had één simpele opgave: winnen. Dat leek de ploeg van Thomas Tuchel al snel te hebben begrepen aangezien Kingsley Coman zijn ploeg al snel op voorsprong schoot. De Fransman randje zestien aan en krulde geweldig raak. Via Leroy Sané leek het al snel nog mooier te worden voor Der Rekordmeister, maar de VAR had hands gezien waardoor zijn 0-2 niet door ging.

Na de rust was het vooral Bayern dat in de aanval was, maar in de tachtigste minuut leek het alsnog fout te gaan. Köln kreeg een strafschop en Dejan Ljlubicic liet die kans niet onbenut: 1-1. Met deze stand zou Dortmund alsnog kampioen worden, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd stond Musiala op. De jongeling kreeg een hard ingespeelde bal die hij fabelachtig aannam, waarna hij de bal in de verre hoek krulde. Het was genoeg voor de overwinning en de elfde landstitel voor Bayern.