Transfernieuws

'Timber nadert akkoord met Arsenal: Ajax snel om de tafel met Engelse grootmacht'

'Timber nadert akkoord met Arsenal: Ajax snel om de tafel met Engelse grootmacht'

22-06-2023 12:25 Laatste update: 22:59

Jurriën Timber nadert een persoonlijk akkoord met Arsenal, meldt transferexpert Fabrizio Romano. De komende uren en dagen volgen de onderhandelingen tussen Ajax en de Engelse grootmacht.

De eerste berichten over de interesse van Arsenal in Timber kwamen maandagavond al naar buiten. Nu lijkt de overstap van de Oranje-international naar Noord-Londen een kwestie van tijd. Naar verluidt heeft de nummer twee van de Premier League van afgelopen seizoen een bod van zo'n 35 miljoen euro neergelegd bij Ajax, maar hier gingen de Amsterdammers niet mee akkoord. Volgens Romano kan Ajax snel een nieuw bod verwachten van Arsenal. Timber heeft nog een contract tot medio 2025 in de Johan Cruijff Arena.

De talentvolle verdediger maakte op 7 maart 2020 zijn debuut voor Ajax 1 in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (1-3). In de seizoenen die volgden ontwikkelde Timber zich tot een zeer betrouwbare verdediger. In totaal speelde hij 121 duels in de Amsterdamse hoofdmacht. De 22-jarige centrumverdediger werd twee keer kampioen met Ajax en legde in Amsterdamse dienst één keer beslag op de KNVB Beker. Ook werd Timber afgelopen jaar verkozen tot Voetballer van het Jaar in de Eredivisie.