Nieuws

'Goed en slecht nieuws voor Ajax: concurrent minder voor Güler, Fener houdt hoop'

'Goed en slecht nieuws voor Ajax: concurrent minder voor Güler, Fener houdt hoop'

22-06-2023 06:57

Ajax heeft volgens Fabrizio Romano een concurrent minder in de strijd om het Turkse toptalent Arda Güler. De Italiaanse transferexpert meldt dat Paris Saint-Germain zich niet bekommert om zijn handtekening, terwijl Fenerbahçe nog steeds hoopt op een langer verblijf van de 18-jarige middenvelder.

Güler beleefde afgelopen seizoen zijn grote doorbraak in Turkije en maakte ondertussen ook al zijn debuut voor het nationale elftal. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales van afgelopen maandag zette hij de Turken vlak voor tijd met een prachtig afstandsschot op 2-0, waardoor de winst werd veiliggesteld.

Prestaties die ervoor hebben gezorgd dat veel Europese topclubs hun interesse lieten blijken bij zijn huidige club Fenerbahçe, waaronder dus Ajax. De Turken zouden hem echter koste wat kost willen behouden. Afgelopen woensdag zou Güler samen met zijn vader en de clubleiding hebben gesproken om de mogelijkheden te bespreken, zo meldt Romano.

Hij voegt daaraan toe dat de Amsterdammers in ieder geval niet meer hoeven te rekenen op een heuse transferstrijd met Paris Saint-Germain, omdat de Fransen de boot afhouden. Güler zou naar verluidt voor een bedrag van 17,5 miljoen euro kunnen overstappen.