Transfernieuws

'Conference League-topscorer wil vertrekken bij Basel, Ajax een van de gegadigden'

'Conference League-topscorer wil vertrekken bij Basel, Ajax een van de gegadigden'

21-06-2023 18:27 Laatste update: 18:36
1

Ajax heeft zijn pijlen gericht op FC Basel-aanvaller Zeki Amdouni. De 22-jarige aanvaller staat zelf open voor een nieuw uitdaging, laat hij weten in gesprek met Blick.

Amdouni is momenteel met Jong Zwitserland actief op het EK en wil daarna een stap naar een grotere competitie gaan maken. De aanvaller, die bij voorkeur in de punt speelt, is naar eigen zeggen klaar voor een volgende stap in zijn carrière. “In de Super League, in de Conference League en bij de nationale ploeg heb ik goed gepresteerd", laat hij weten tegenover Blick. De Zwitser werd afgelopen seizoen de topscorer van de Conference League met zeven doelpunten.

Het Zwitserse medium meldt dat Ajax een van de clubs is met interesse in de aanvaller. Ook Eintracht Frankfurt en Benfica zitten op het vinkentouw voor Amdouni. Bij zijn huidige club FC Basel houden ze rekening met een vertrek van de spits. "Het is naïef om te denken dat Zeki bij ons blijft", aldus sportief directeur Heiko Vogel.

Basel denkt aan een bedrag van tussen de tien en vijftien miljoen euro voor Amdouni. De spits kwam al vijf keer uit voor het grote Zwitserland. Afgelopen seizoen scoorde hij twaalf keer en gaf hij vijf assists in 32 competitiewedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!