Witte rook: Chelsea bevestigt de komst van Bundesliga-smaakmaker voor 60 miljoen

Witte rook: Chelsea bevestigt de komst van Bundesliga-smaakmaker voor 60 miljoen
20 juni 2023 om 11:49

Christopher Nkunku mag zich officieel een Chelsea-speler noemen. De Fransman van RB Leipzig vertrekt voor zestig miljoen euro naar Londen, waar hij tot medio 2029 tekent. Dat bevestigen The Blues via de clubkanalen.

Nkunku tekent voor zes jaar op Stamford Bridge. De transfer hing al voor acht maanden in de lucht, maar werd op dinsdagochtend definitief bekendgemaakt door Chelsea. De voormalig Paris Saint-Germain speler reageerde dolgelukkig op de move. 'Ik ben ontzettend blij. De club heeft heel veel moeite gedaan om mij binnen te halen en ik kijk ernaar uit om mijn teamgenoten en de coach te ontmoeten. Ik wil de Chelsea-supporters laten zien wat ik allemaal op het veld kan', vertelt Nkunku op de clubsite.

Afgelopen seizoen floreerde Nkunku in de Bundesliga voor RB Leipzig. In 25 competitiewedstijden was de Fransman goed voor vijftien doelpunten. Na zijn indrukwekkende prestaties voor de club uit Leipzig ontving Nkunku zijn eerste oproep voor het nationale team van Frankrijk, waar hij acht wedstrijden voor heeft gespeeld. Volgend seizoen moet hij de aanvalslinie leiden van Chelsea, waar hij op veel concurrentie kan rekenen. Of deze spelers allemaal blijven, is nog niet duidelijk: eigenaar Todd Boehly wil een groot aantal aanvallers van de hand doen.