Nieuws

Geen Ajax-scout, maar trainer in Schotland: eerste job als hoofdcoach voor Veldman

Geen Ajax-scout, maar trainer in Schotland: eerste job als hoofdcoach voor Veldman

17-06-2023 11:03

Robin Veldman wordt de nieuwe trainer van Queen's Park FC uit Schotland. Dat maakt de club zaterdag bekend via haar officiële kanalen. De 37-jarige Nederlander vertrekt bij RSC Anderlecht, maar genoot naar verluidt ook interesse van Ajax.

In België was Veldman eerst actief als coach van de beloften. Later stapte hij in als interim-trainer. Hij werd na zijn vertrek nadrukkelijk gelinkt aan een terugkeer bij Ajax, waar hij in het verleden actief was als jeugdtrainer. Bij de Amsterdammers had hij eventueel aan de slag kunnen gaan als scout, maar zo ver komt het dus niet.

Queen's Park liep afgelopen seizoen promotie naar de Schotse Premier League mis, en komt daarom ook dit seizoen uit op het tweede niveau. "Vanaf ons eerste gesprek kreeg ik een warm gevoel bij de club", zo vertelt Veldman, die voor het eerst als hoofdcoach aan de slag gaat. "Ons doel is om succes te boeken met aantrekkelijk, dominant voetbal. Dat spreekt me enorm aan."

Bij de stokoude club, die in 1867 werd opgericht, gaat hij samenwerken met technisch directeur en landgenoot Marijn Beuker. Die kwam in 2021 over van AZ.