Opinie

'Steijn oogt 'verfrissend' bij presentatie, een verademing om naar te luisteren'

'Steijn oogt 'verfrissend' bij presentatie, een verademing om naar te luisteren'

17-06-2023 10:42
1

De persconferentie die kersvers Ajax-trainer Maurice Steijn afgelopen woensdag voor het eerst gaf, heeft een goede indruk achtergelaten bij de redacteurs van VoetbalPrimeur. Dennie van Laar, Ruben Winkels en Lars Teunissen komen aan het woord in de #DoneDeal-podcast. Laatstgenoemde stelt dat Steijn een verfrissing is ten opzichte van zijn voorgangers, Alfred Schreuder en John Heitinga.

Er werden in de afgelopen maanden vele namen genoemd om Heitinga op te volgen bij Ajax. Kjetil Knutsen en Kasper Hjulmand leken daarin de voornaamste kandidaten, maar de Amsterdammers verrasten vriend en vijand door te shoppen bij Sparta Rotterdam en Steijn aan te stellen.

"Wij hadden hem op niet op ons lijstje staan", zo steekt Winkels van wal. "Maar, op zich wel heel leuk. Ook de manier waarop hij zich presenteerde woensdag." Teunissen vult hem aan. "Echt heel sterk. Hij stelde zich kwetsbaar op, want hij legde uit dat hij niet over het Ajax-DNA beschikte. Maar dat vond ik juist wel wat hebben, dat hij daar gewoon eerlijk over was."

Steijn speelde slechts tien wedstrijden in de Eredivisie en grapte over het feit dat hij het alleen zijn ouders kwalijk kan nemen dat hij niet in Amsterdam werd geboren. Teunissen vond het 'verfrissend'. "Hij legde zijn plannen gewoon uit. Echt een verademing om naar te luisteren. We zijn natuurlijk Schreuder en Heitinga op die stoel gewend. Dit was echt leuk om naar te kijken."

Van Laar is bovendien te spreken over de manier waarop technisch directeur Sven Mislintat transparantie gaf in zijn communicatie. "Er stond natuurlijk genoeg te gebeuren. De trainer is binnen, de td is binnen. Het vuurwerk kan beginnen."