Transfernieuws

'Feyenoord en Twente tonen interesse voor 21-jarige 'Sloveense Haaland''

'Feyenoord en Twente tonen interesse voor 21-jarige 'Sloveense Haaland''

15-06-2023 14:54
1

Volgens Sky Sports Germany hebben Feyenoord en FC Twente belangstelling getoond in Žan Vipotnik, een 21-jarige Sloveense spits van NK Maribor. Door de Duitse media wordt hij bestempeld als 'De Sloveense Haaland'.

Dat Vipotnik kan scoren, maakte hij afgelopen jaar in ieder geval waar in de Sloveense competitie. In 30 wedstrijden wist hij maar liefst 20 keer het net te vinden. Daarmee werd hij niet alleen topscorer, maar zorgde hij er ook voor dat er interesse werd getoond van clubs uit heel Europa. Feyenoord zou daar dus één van zijn, maar de Rotterdammers kunnen rekenen op serieuze concurrentie. Naast Twente zouden namelijk ook Celtic, Girondins Bordeaux, Club Brugge, Real Betis, Empoli en Lecce hun oog hebben laten vallen op de Sloveen.

Vipotnik wordt getypeerd als een kopsterke spits met een goede traptechniek en een agressieve speelstijl. Desondanks schrijft Sky dat hij zijn lichaamsbouw in de toekomst meer zou moeten gebruiken, als hij zich op een hoger niveau wil bewijzen. Zijn contract bij Maribor loopt toch tot medio 2024, waardoor zijn waarde volgens Transfermarkt wordt geschat op een bedrag van om en nabij de twee miljoen euro.