Maduro ziet Ajax-interesse als compliment: 'Er zijn altijd uitzonderingen'

Maduro ziet Ajax-interesse als compliment: 'Er zijn altijd uitzonderingen'
11 juni om 20:48

Hedwiges Maduro zou volgens ESPN in beeld zijn bij Ajax om daar assistent te worden van Maurice Steijn. De net gepromoveerde assistent van Alex Pastoor bij Almere City weet zelf van niets. 

Het nieuws dat Steijn in beeld zou zijn bij Ajax kwam zondagavond naar buiten. Niet veel later bracht ESPN-verslaggever Jan-Joost van Gangelen naar buiten dat Maduro zijn assistent zou moeten worden. "Ik heb nog een jaar contract", steekt Maduro van wal tegenover ESPN. "Als ik kijk naar clubs heb ik een geschiedenis. Er zijn altijd uitzonderingen. Zoals Ajax en Valencia. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Almere en ik leer enorm veel. Je moet bij de mensen zijn die daarover gaan."

Maduro krijgt de vraag of hij al wat gehoord heeft van de Amsterdammers. "Ik hoor altijd wat van Ajax. Ik heb tegen mijn manager gezegd: alles wat komt wil ik na de play-offs pas bespreken. Ik hoor dit nu voor het eerst. Ik word er een beetje mee overvallen."

Het trainerstalent ziet de interesse van Ajax wel als een compliment. "Als dit echt waar is, is dit zeker een compliment. Ik ben lerende. Komend seizoen wil ik mijn coach betaald voetbal halen om zelf hoofdcoach te worden. Dan wil ik nog assistent blijven. Onder een coach met veel ervaring. Dat is met Alex Pastoor dit seizoen geweldig gegaan. Dat is mijn plan en ik heb geen haast om direct ergens te komen."