'Ajax schakelt door na mislopen Knutsen, Steijn nieuwe target voor trainerschap'

Update: 'Sparta-trainer Steijn nieuwe target Ajax, Maduro moet assistent worden'

11 juni 2023 om 19:48
Laatste update: 11 juni 2023 om 19:48

Maurice Steijn ligt op pole position om de nieuwe trainer te worden van Ajax. De Amsterdammers schakelen door na het mislopen van Kjetil Knutsen. Dat meldt De Telegraaf

Volgens de ochtendkrant zal Steijn maandag om tien uur in de ochtend aan Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta, zal leyen weten dat hij in gesprek wil met Sven Mislintat, de directeur voetbalzaken van Ajax. Steijn is in beeld gekomen bij de Duitse TD door het afhaken van Knutsen, trainer van FK Bodo/Glimt.

Mislintat was drie dagen aanwezig in Noorwegen voor gesprekken met Knutsen, terwijl zijn zaakwaarnemer ook in Amsterdam aanwezig is geweest om te praten over de persoonlijke voorwaarden. 'Ergens is er een kink in de kabel gekomen', schrijft De Telegraaf. Ondanks dat Mislintat benadrukte voor een buitenlandse trainer te gaan, lijkt Steijn nu dé kandidaat te zijn voor het trainerschap in Amsterdam. 

Steijn heeft nog een contract tot medio 2024 bij de Rotterdammers, waardoor Ajax een afkoopsom zal moeten betalen voor de trainer. Bovendien wilde Sparta het contract van Steijn met één jaar verlengen. De kans dat die verlenging er van gaat komen, lijkt nu een stuk kleiner. 

Update: Volgens ESPN is Hedwiges Maduro in beeld om assistent te worden van Maurice Steijn bij Ajax. Dat meldt presentator Jan Joost van Gangelen na het duel tussen Almere City, waar Maduro momenteel assistent is, en FC Emmen.