Transfernieuws

Ajax verlengt tot 2027 met voormalig grootste talent uit de jeugdopleiding

Ajax verlengt tot 2027 met voormalig grootste talent uit de jeugdopleiding

08-06-2023 21:17

Ajax heeft het contract van Charlie Setford opengebroken. De Amsterdammers delen via de officiële kanalen mee dat de talentvolle doelman, die zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax nog moet maken, nu tot 2027 vast ligt.

Dat Setford zou verlengen bij Ajax was niet altijd een uitgemaakte zaak. De doelman was in het bezit van een aflopend contract en stond naar verluidt in de belangstelling van Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur. Toch heeft de geboren Haarlemmer ervoor gekozen om voor zijn échte grote doel te gaan: zijn debuut maken in Ajax-1.

Setford zet zijn stappen pas sinds 2020 op de Toekomst. De keeper wist afgelopen seizoen zelfs al een individuele prijs in de wacht te slepen: de Abdelhak Nouri Trophy, de prijs voor het grootste talent ui de Amsterdamse jeugdopleiding. Setford speelde afgelopen seizoen negen keer voor Jong Ajax en dat is het elftal waar hij zich waarschijnlijk nog even op moet richten. Aankomend seizoen lijkt de concurrentie namelijk moordend te gaan worden. Gerónimo Rulli is de onbetwiste eerste doelman onder de lat. De Argentijn wordt gevolgd door Remko Pasveer en Jay Gorter, die terug lijkt te komen van zijn huurperiode bij Aberdeen.