Transfernieuws

'Kökcü gaat Feyenoords transferrecord zo goed als zeker breken in komende 24 uur'

'Kökcü gaat Feyenoords transferrecord zo goed als zeker breken in komende 24 uur'

08-06-2023 07:00 Laatste update: 07:08
2

Benfica zet alles op alles om de transfer van Orkun Kökcü te bewerkstelligen en komt naar verluidt met een vorstelijk aanbod. Een delegatie van de Portugese club reist volgens De Telegraaf op donderdag af naar Feyenoord om een deal te sluiten, waarmee het transferrecord van de Rotterdammers verbroken wordt.

Feyenoord vraagt een totaal bedrag van veertig miljoen euro aan Benfica. De club van trainer Roger Schmidt is bereid om direct dertig miljoen euro te betalen en de som op te laten lopen naar veertig miljoen als Kökcü in de toekomst een transfer maakt door een doorverkoopclausule. Hiervoor moeten de Portugezen wel snel handelen, want de concurrentie is moordend. 'Kökcü gaat zo goed als zeker in de komende 24 uur het transferrecord van Feyenoord breken. Een delegatie van het Portugese Benfica wil voorkomen dat de aanvoerder van de landskampioen deze zomer naar Liverpool of Manchester United verhuist', schrijft De Telegraaf.

Het huidige transferrecord van Feyenoord staat op naam van Luis Sinisterra. De Colombiaanse aanvaller werd afgelopen zomer voor 25 miljoen euro aan Leeds United verkocht, een som die overtroffen gaat worden door Kökcü. Ook bij Benfica zal de Turkse-international geschiedenis schrijven. De duurste aankopen voor de Portugese landskampioen waren Darwin Nunez en Enzo Fernandez, die respectievelijk voor 24 en 20 miljoen euro werden aangetrokken.