Nieuws

Oranje tegen Kroatië in de Nations League: de selectie van de eerste opponent

Oranje tegen Kroatië in de Nations League: de selectie van de eerste opponent

14-06-2023 10:52 Laatste update: 11:14

Het Nederlands elftal neemt het woensdagavond in de Final Four van de Nations League op tegen Kroatië. Als Oranje in de halve finale de nummer drie van het afgelopen WK verslaat, bereikt het de finale en maakt het kans op de prestigieuze beker. Hoe ziet de selectie van de Kroaten er eigenlijk uit? VoetbalNieuws geeft antwoord op al je vragen!

Kroatië geldt al jaren als een topland. De ploeg van bondscoach Zlatko Dalic bereikte in 2018 de finale van het WK en werd in Qatar pas in de halve finales uitgeschakeld door de uiteindelijke wereldkampioen, Argentinië. Ook in de Nations League werden de Kroaten groepswinnaar. In een poule met Denemarken, Frankrijk en Oostenrijk eindigden de Vatreni fier bovenaan.

Uiteraard is Luka Modric sinds jaar en dag de grootste blikvanger bij de Kroaten. De middenvelder van Real Madrid wordt in september 38, maar draait nog altijd zonder enige moeite mee op het hoogste niveau. De Ballon d'Or-winnaar van 2019 is daarom ook nog altijd de aanvoerder.

Andere bekende namen zijn die van Ivan Perisic, Mateo Kovacic en Champions League-finalist Marcelo Brozovic. Ook de cruciale rol die keeper Dominik Livakovic op het afgelopen WK had, mag niet onbelicht blijven. Josko Gvardiol, het verdedigende talent van Kroatië, ontbreekt wegens een blessure. Ivan Rakitic heeft in de zomer van 2020 een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. Marko Livaja, de topscorer van de Kroatische competitie, ontbreekt omdat hij op de training zou zijn beledigd door een aantal fans en besloot daarom om het trainingskamp te verlaten.

Selectie Kroatië

Keepers: Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb), Ivica Ivusic (Pafos FC), Nediljko Labrovic (HNK Rijeka).

Verdedigers: Josip Sutalo (Dinamo Zagreb), Martin Erlic (Sassuolo), Domagoj Vida (AEK Athene), Borna Sosa (VfB Stuttgart), Borna Barisic (Rangers FC), Josip Stanisic (Bayern München), Josip Juranovic (Union Berlin).

Middenvelders: Marcelo Brozovic (Internazionale), Mateo Kovacic (Chelsea), Luka Modric (Real Madrid), Ivan Perisic (Tottenham Hotspur), Mario Pasalic (Atalanta), Lovro Majer (Stade Rennes), Nikola Vlasic (Torino), Luka Ivanusec (Dinamo Zagreb).

Aanvallers: Andrej Kramaric (Hoffenheim), Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb), Petar Musa (Benfica).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!