KRC Genk wil Keito Nakamura voor de neus van Feyenoord weg kapen

'Belgische concurrentie voor Feyenoord in strijd om Japanse linksbuiten'

7 juni 2023 om 10:56

Zoals inmiddels bekend heeft Feyenoord haar oog laten vallen op Keito Nakamura, maar ook andere clubs houden de Japanse linksbuiten nauwlettend in de gaten. Volgens Het Laatste Nieuws kunnen de Rotterdammers rekenen op concurrentie van KRC Genk.

Nakamura, een 22-jarige aanvaller die momenteel nog onder contract staat bij het Oostenrijkse LASK Linz, zou bovendien interesse genieten van PSV en Eintracht Frankfurt. Bij Genk was hij in de winter al in beeld, maar toen bleek een overstap nog niet mogelijk. De blauwhemden, die afgelopen weekend in een helse ontknoping tweede werden in de Belgische Pro League, houden serieus rekening met het vertrek van goudhaantje Mike Trésor Ndayishimiye (oud-Willem II) en zijn zodoende alvast op zoek naar een opvolger.

Feyenoord denkt desondanks nog steeds het best in de markt te liggen om Nakamura deze zomer in te lijven, zo meldt 1908. Met zeventien goals en acht assists in alle competities was hij afgelopen seizoen één van de meest spraakmakende spelers in Oostenrijk. Prestaties die ervoor hebben gezorgd dat hij inmiddels ook bij de selectie van het Japanse nationale elftal behoort.

In het seizoen 2019/2020 werd Nakamura door zijn toenmalige club, Gamba Osaka, een jaartje verhuurd aan FC Twente. De Eredivisie is hem dus niet vreemd. Bovendien heeft Feyenoord warme contacten met LASK. De Stadionclub nam Gernot Trauner in 2021 van hen over.