Nieuws

Ajax-optie Hjulmand verlengt bij Denemarken: weg voor Knutsen nu helemaal open

Ajax-optie Hjulmand verlengt bij Denemarken: weg voor Knutsen nu helemaal open

06-06-2023 12:27 Laatste update: 12:34

Kasper Hjulmand is niet langer de een kandidaat om de vacature van hoofdtrainer in te vullen. De Deense bondscoach heeft zijn contract verlengd tot medio 2026 en blijft dus nog even zitten op de bank van zijn land.

De afgelopen weken werd de naam van Hjulmand door De Telegraaf aan Ajax gelinkt, samen met die van Kjetil Knutsen. De Deense bondscoach leek weliswaar wat minder dicht bij het hoofdcoach schap van Ajax te zijn dan de Noorse trainer van FK Bodo/Glimt, maar stond volgens de ochtendkrant wel degelijk op de lijst van directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Het contract van Hjulmand liep nog tot 2024 bij de Deense bond, maar hij heeft deze nu met nog eens twee jaar verlengd tot de zomer van 2026. "We hebben een aantal belangrijke jaren voor de boeg en ik ben gemotiveerd om nog meer te bereiken met het nationale team en de Deense fans nog meer geweldige ervaringen te bezorgen", aldus Hjulmand, in de Deense media.

Met het wegvallen van Hjulmand lijkt de weg voor Knutsen naar Ajax nu helemaal open. Mislintat sprak al met de agent van de Noor.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!