Transfernieuws

'Weer een transfervrije speler: FC Barcelona verzekert zich van nieuwe verdediger'

'Weer een transfervrije speler: FC Barcelona verzekert zich van nieuwe verdediger'

06-06-2023 11:47

FC Barcelona lijkt de eerste zomerse versterking binnen te hebben. Iñigo Martínez heeft via de social media van Athletic Bilbao afscheid genomen van de Basken.

De doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano meldde al meermaals dat de overgang van Martínez naar FC Barcelona in kannen en kruiken is. De verdediger heeft een aflopend contract bij Athletic en lijkt dus gratis de overstap te gaan maken naar de Catalanen. Volgens de transferexpert zijn alle documenten al getekend. De 32-jarige Bask heeft zich voor de komende twee seizoenen verbonden aan de club van Frenkie de Jong.

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Martínez daadwerkelijk snel in actie kan komen voor Barcelona. Vorige zomer kende de Catalanen de nodige problemen met het inschrijven van spelers. De financiële situatie lijkt nog niet te zijn verbeterd, maar het vertrek van Jordi Alba en Sergio Busquets zorgt in ieder geval voor ruimte in het salarishuis.

Martínez is niet de eerste transfervrije speler die FC Barcelona de laatste jaren binnenhaalt. Vorige zomer kwamen onder meer spelers als Andreas Christensen en Franck Kessie gratis naar Catalonië.