ED en VI: PSV schakelt door en meldt zich bij Toulouse voor Spierings

PSV meldt zich voor Stijn Spierings
29 mei 2023 om 16:34
Laatste update: 29 mei 2023 om 16:48

PSV heeft zich officieel bij Toulouse gemeld voor Stijn Spierings, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De Eindhovenaren werden ook gelinkt aan Branco van den Boomen, maar die lijkt voor Ajax te gaan kiezen en dus schakelen de Eindhovenaren door naar zijn Nederlandse teamgenoot.

Met Spierings sorteert PSV voor op het mogelijke vertrek van Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez, die naar verluidt in de belangstelling staan van verschillende clubs uit de Premier League en Primera División. De middenvelder van Toulouse beschikt over een aflopend contract en kan daarom transfervrij de overstap naar Eindhoven maken. Volgens het ED kan Spierings voor drie á vier seizoenen tekenen.

Mocht Spierings de overstap naar PSV maken, dan treft hij naar alle waarschijnlijkheid zijn vriend en ploeggenoot Van den Boomen bij Ajax. De andere Nederlander van Toulouse zit in hetzelfde schuitje als Spierings en kan ook een transfervrije stap maken. Volgens Fabrizio Romano is Van den Boomen zelfs al akkoord met de Amsterdammers.

Spierings kennen we in Nederland nog uit zijn tijd bij Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk. Daar stond hij bekend als een flegmatieke nummer tien, maar na een klein uitstapje naar het Bulgaarse Levski Sofia werd hij bij Toulouse omgeturnd tot een echte balafpakker. Met Toulouse won Spierings enkele weken geleden nog de Coupe de France.