Wie is Stijn Spierings, de felbegeerde Nederlander van stuntploeg Toulouse?

Wie is Stijn Spierings, de Nederlander die het middenveld van PSV moet versterken?

30 mei om 12:45
Laatste update: 30 mei om 12:41

Stijn Spierings maakt ook dit seizoen weer een uitstekende indruk bij Toulouse FC en dat is niet onopgemerkt gebleven. De 27-jarige middenvelder is na dit seizoen transfervrij en staat in de nadrukkelijke belangstelling van PSV, dat zich volgens het Eindhovens Dagblad in Zuid-Frankrijk heeft gemeld. VoetbalNieuws brengt de carrière van de smaakmaker voor je in beeld.

Stijn Spierings werd op 12 maart 1996 geboren in Alkmaar, waar hij in 2013 mocht aansluiten in de jeugdopleiding van AZ. De middenvelder doorliep diverse jeugdelftallen, maar wist nooit door te breken in de hoofdmacht van de Alkmaarders. Van Jong AZ verkaste Spierings op huurbasis naar Sparta, dat hem na een half jaar definitief vastlegde. 

Overstap van AZ naar Sparta

Met de Rotterdammers promoveerde Spierings in zijn eerste seizoen naar de Eredivisie. De Alkmaarder knokte zich al snel in de basis, maar moest in zijn derde jaar vaker genoegen nemen met een reserverol. De resultaten bleven uit en Sparta had het zwaar. Met Spierings in de basis moesten de Kasteelheren zich via de play-offs zien te handhaven. Dat lukte uiteindelijk niet en dus degradeerde Sparta naar de Keuken Kampioen Divisie. In die play-offs ging Spierings de wereld over met een bizar eigen doelpunt tegen FC Dordrecht.

Overstap binnen de Keuken Kampioen Divisie

Onder de nieuwe trainer Henk Fraser kon Spierings niet op veel speelminuten rekenen en dus besloot hij in de winter te vertrekken. De aanvallend ingestelde middenvelder verkaste naar RKC Waalwijk, waar hij uitgroeide tot een absolute uitblinker. Spierings had een groot aandeel in het bereiken van de play-offs voor promotie, die na een krankzinnige tweeluik met Go Ahead Eagles werd gewonnen. Door een extreem late goal van Spierings promoveerde RKC naar de Eredivisie.Mooi buitenlands avontuur en opbloeien bij Toulouse

Na een half jaar Eredivisie met RKC maakte Spierings de overstap naar Levski Sofia. Bij de Bulgaarse club kwam de spelmaker niet helemaal uit de verf en dus verkaste hij in 2020 naar Toulouse, dat toen nog actief was op het tweede niveau van Frankrijk. In zijn eerste jaar maakte Spierings direct een sterke indruk met elf doelpunten. Vorig seizoen promoveerde Toulouse terug naar de Ligue 1 en ook op dat niveau kan Spierings prima mee. De Alkmaarder speelde tot dusver alle wedstrijden mee en won enkele weken geleden de Coupe de France.

Zijn goede prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo meldden Voetbal International en De Telegraaf dinsdagmiddag dat PSV verregaande interesse toont in Spierings. Naar verluidt spreken de Eindhovenaren hun transfertarget later deze week in Eindhoven over een definitieve overgang naar de club.