Nieuws

'Openda (ex-Vitesse) staat hoog op wensenlijstje Italiaanse grootmacht'

'Openda (ex-Vitesse) staat hoog op wensenlijstje Italiaanse grootmacht'

24-05-2023 12:31 Laatste update: 12:42

Loïs Openda wordt nadrukkelijk in de gaten gehouden door AC Milan, meldt La Gazzetta dello Sport. Hij staat volgens het Italiaanse medium hoog op het wensenlijstje van de Milanezen.

AC Milan is voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe centrumspits. Il Rossoneri zit onder meer op het vinkentouw voor voormalig Vitesse-speler Openda. Naar verluidt moet de Italiaanse grootmacht 25 miljoen euro neertellen voor de Belgisch international. AC Milan zal de komende tien dagen echter nog geen beslissing nemen, aangezien de club er zeker van wil zijn dat het volgend seizoen in de Champions League speelt.

Openda werd in de zomer van 2020 door Club Brugge voor twee seizoenen verhuurd aan Vitesse. De Belg floreerde in Arnhem en verdiende na twee jaar een transfer naar RC Lens. De 23-jarige aanvaller maakt dit seizoen veel indruk in de Ligue 1. Zo speelde hij al 36 wedstrijden op het hoogste niveau in Frankrijk, waarin Openda goed was voor negentien goals en drie assists. Het contract van de voormalig Vitesse-speler loopt nog tot de zomer van 2027.