Transfernieuws

AZ presenteert Noorse concurrent voor Kerkez: 'Ik denk dat ik er goed bij pas'

AZ presenteert Noorse concurrent voor Kerkez: 'Ik denk dat ik er goed bij pas'

22-05-2023 17:36

AZ heeft met David Møller Wolfe een nieuwe linksback gecontracteerd. De 21-jarige Noor komt over van SK Brann en heeft in Alkmaar een contract getekend tot de zomer van 2028.

Met Møller Wolfe heeft AZ zijn eerste aanwinst van het nieuwe seizoen binnen. Met de komt van de linksback hebben de Alkmaarders alvast de opvolger van Milos Kerkez in huis, die in de belangstelling staat van meerdere Europese clubs. Hoeveel AZ overmaakt aan SK Brann is onbekend.

"We zijn altijd op diverse scenario's aan het voorsorteren", begint algemeen directeur Max Huiberts op de clubwebsite. "Op het moment dat er dan zo'n mooie optie op ons pad komt, moeten we niet te lang wachten. Dat wil nog niet zeggen dat er al een speler weg is. Sowieso willen we elke positie kwalitatief goed bezet hebben, waardoor een gezonde concurrentiestrijd ontstaat."

Møller Wolfe, Noors jeugdinternational en een vaste waarde bij de nummer drie van de Noorse competitie, is in zijn nopjes met de transfer. "De stap hier naartoe maken is eveneens een jongensdroom", laat de aanwinst los. "Zo'n twee, drie maanden geleden hoorde ik voor het eerst over de interesse van AZ en sindsdien heb ik veel wedstrijden gezien van de club. Ik speel met veel energie en passie en kijk zoveel mogelijk vooruit. AZ speelt met veel van dezelfde ideeën en bedoelingen en daarom denk ik dat ik er goed bij pas."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!