Nieuws

Feyenoord kan megabedrag vragen voor Slot: dit zijn de vijf duurste trainers ooit

Feyenoord kan megabedrag vragen voor Slot: dit zijn de vijf duurste trainers ooit

24 april - 09:45 Laatste update: 09:45

De kans dat Arne Slot bij Feyenoord vertrekt wordt met de dag meer reëel. Sinds enkele dagen is Liverpool om de hoek komen kijken om de 45-jarige succestrainer uit De Kuip te trekken. Er moet veel gebeuren om Slot uit Rotterdam te halen, waaronder een flinke financiële compensatie. Wie zijn eigenlijk de trainers met de hoogste afkoopsom in de geschiedenis van het clubvoetbal? VoetbalNieuws.nl neemt je mee.

De situatie van Slot

Het verhaal over het contract van Slot bij Feyenoord is bekend. Na het landskampioenschap van een jaar geleden verlengde de oefenmeester tot de zomer van 2026 bij de club. Bij die verlenging hoorde een hoger salaris, maar daar stond wel tegenover dat de club de clausule uit het contract van de trainer mocht slopen. Daardoor kan Feyenoord nu voor Slot vragen wat het wil.

Verwachte transfersom

Dat Feyenoord hoog in de boom gaat zitten wanneer Liverpool zich officieel meldt, is duidelijk. Er gaan verhalen over bedragen van miljoenen euro’s in de rondte. Zo meldde De Telegraaf dat de Rotterdammers minimaal vijftien miljoen euro kunnen vragen.

De vijf duurste trainers ooit

In de geschiedenis van het clubvoetbal is het slechts vijf keer voorgekomen dat een trainer een overstap maakte voor een bedrag van meer dan tien miljoen euro. Mocht Slot daadwerkelijk voor een bedrag van meer dan tien miljoen - of zelfs de vijftien die wordt genoemd - vertrekken, dan komt hij in onderstaand rijtje:

5. Ruben Amorim: 10 miljoen euro, van SC Braga naar Sporting Portugal
4. Brendan Rodgers: 10.5 miljoen euro, van Celtic naar Leicester City
3. André Villas-Boas: 15 miljoen euro, van FC Porto naar Chelsea
2. Graham Potter: 17 miljoen euro, van Brighton & Hove Albion naar Chelsea
1. Julian Nagelsmann: 25 miljoen euro, van RB Leipzig naar Bayern München


Julian Nagelsmann: de duurste trainer ooit die onlangs werd ontslagen bij Bayern München