Wat is het puntenrecord van Feyenoord in de Eredivisie?

Puntenrecord Feyenoord in de Eredivisie
28 mei om 13:00
Laatste update: 28 mei om 13:00

Feyenoord is bezig aan het beste Eredivisieseizoen in jaren. Wat is het puntenrecord van de Rotterdammers in de Eredivisie? VoetbalNieuws geeft meer informatie.

Puntenrecord Feyenoord

De Rotterdammers maken nog steeds kans om het eigen puntenrecord te evenaren. De teller staat na 33 speelrondes op 82 punten. Het record van Feyenoord stamt uit 1972/1973. In dat seizoen eindigde de club uit Rotterdam-Zuid op de tweede plaats achter Ajax. Het ging eigenlijk om 58 punten, omdat een overwinning destijds slechts twee punten opleverde. Wordt dit seizoen omgerekend naar het huidige systeem, dan zou Feyenoord in dat seizoen uitgekomen zijn op 85 punten. Dat is het hoogste aantal dat de Rotterdammers hebben behaald sinds de invoering van de Eredivisie. Het totale record staat op 93 punten.

Kan Feyenoord het puntenrecord verbreken? 

Het aantal van 85 punten is precies waar Feyenoord op uit zou komen als Arne Slot en consorten ook hun laatste duel weten te winnen van Vitesse. De Arnhemmers speelden zich vorig weekend veilig, terwijl Feyenoord in de 32e speelronde kampioen werd. Beide elftallen hebben dus niet écht meer iets om voor te spelen. De Rotterdammers zouden de grens van 85 punten als een mooie motivatie kunnen zien. Ter vergelijking: bij de laatste landstitel in 2016/2017 bleef Feyenoord steken op 82 punten. De Rotterdammers kunnen het record dus niet verbreken, maar wel evenaren.