Feyenoord houdt zicht op puntenrecord na zege, Emmen de nacompetitie in

21-05-2023 16:25 Laatste update: 17:14

Feyenoord heeft zijn eerste duel als kampioen van de Eredivisie weten te winnen. De Rotterdammers veroordeelden FC Emmen met een 1-3 zege tot nacompetitievoetbal.

Het dag in Emmen begon mooi voor Feyenoord toen de tegenstander een erehaag vormde voor de kersverse kampioen van de Eredivisie. Dat betekende niet dat Emmen ontzag zou tonen voor Feyenoord. In de vijftiende minuut kwam de ploeg van Dick Lukkien zelfs op voorsprong via Richairo Zivkovic.

Emmen kon ongeveer een kwartier genieten van die voorsprong. De ploeg uit Drenthe stond even te slapen toen Oussama Idrissi ineens de ruimte kreeg om uit te halen. De Marokkaan maakte geweldig gelijk voor de Rotterdammers en bepaalde daarmee de ruststand.

Na rust wist Feyenoord orde op zaken te stellen. Niet Santiago Gimenez, maar Danilo kwam tweemaal tot scoren voor de Rotterdammers. Feyenoord blijft daardoor zicht houden op een puntenrecord in de Eredivisie. FC Emmen is definitief veroordeeld tot de play-offs voor promotie en degradatie.