'Eredivisie-revelatie oogst interesse van topclubs: Ajax, AZ en PSV op vinkentouw'

'Eredivisie-revelatie oogst interesse grote clubs: Ajax, AZ en PSV op vinkentouw'
15 mei om 08:36

Xavier Mbuyamba heeft zich in de kijker gespeeld van Ajax, AZ en PSV, volgens transferexpert Fabrizio Romano. De talentvolle verdediger van FC Volendam is dit seizoen van grote waarde voor trainer Wim Jonk.

Mbuyamba speelde in de jeugdopleidingen van FC Barcelona en Chelsea, waarna hij de transfervrije overstap naar FC Volendam maakte. De 21-jarige centrale verdediger kwam tot 26 Eredivisie-wedstrijden voor de Volendammers en heeft daarmee veel interesse opgewekt van topclubs, waaronder Ajax, AZ en PSV. Zijn contract in Volendam loopt nog door tot medio 2025, met de optie voor een extra jaar.

In het duel met Sparta van afgelopen weekend was Mbuyamba nog beslissend voor Volendam door twee keer te scoren. De boomlange verdediger kopte beide keren raak om de comeback te completeren voor de club uit Volendam (2-1, red.). De huidige nummer veertien van de Eredivisie is nu zo goed als zeker van handhaving, mede door uitblinker Mbuyamba die vijf keer scoorde en één assist gaf. Voor 2019 speelde de revelatie nog voor MVV, waar hij opgepikt werd door Barcelona.