Breaking news

Opmerkelijk: Utrecht rekent af met RKC Waalwijk in tot twee keer toe gestaakt duel

Opmerkelijk: Utrecht rekent af met RKC Waalwijk in tot twee keer toe gestaakt duel

13-05-2023 23:23

Het duel tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk van zaterdagavond tot twee maal gestaakt. Tot twee keer toe gooide supporters van de Domstedelingen vreugdebier op het veld, waardoor scheidsrechter Ingmar Oostrom niets anders kon doen dan het duel stil leggen. Opmerkelijk genoeg is de wedstrijd toch afgemaakt.

Na een uur spelen maakte Anastasios Douvikas de openingstreffer voor Utrecht, die met veel vreugde werd gevierd. De Utrecht-fans gingen zo uit hun dak dat ze even vergaten dat er geen plastic bekers het veld op gegooid mogen worden. Volgens de richtlijnen van de KNVB moest de wedstrijd daarom tijdelijk worden gestaakt.

Na ruim tien minuten in de kleedkamers door te hebben gebracht werd de tweede helft hervat. Met nog een paar minuten op de klok zorgde Zakaria Labyad voor de bevrijdende tweede treffer, waardoor Utrecht écht afstand nam van RKC. Volgens een gezegde stoot een ezel zich niet twee keer aan dezelfde steen, maar die in Utrecht vanavond wel. Wéér vlogen de bekers het veld op waardoor de arbiter het duel stil moest leggen.

Normaal gesproken wordt een wedstrijd dan definitief gestaakt, maar volgens ESPN heeft Utrecht-burgemeester Sharon Dijkstra erop aangedrongen dat de twee resterende minuten uitgespeeld moesten worden. Naar verluidt heeft de KNVB daar gehoor aan gegeven. Etienne Vaessen ging vervolgens twee minuten met zijn voet op de bal staan als statement.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!