Nieuws

Repeterend verhaal: Utrecht - RKC tijdelijk stilgelegd wegens bekers op het veld

Repeterend verhaal: Utrecht - RKC tijdelijk stilgelegd wegens bekers op het veld

13-05-2023 22:36

Het wordt een repeterend verhaal: met FC UtrechtRKC Waalwijk is er wéér een wedstrijd uit de Eredivisie stilgelegd. Na de goal van Anastasios Douvikas vlogen er plastic bekers richting het veld.

Scheidsrechter Ingmar Oostrom kon niet anders dan het duel tijdelijk stil leggen. Dat gebeurde eerder de op de avond ook al tijdens het duel tussen FC Volendam en Sparta Rotterdam. Nadat Xavier Mbuyamba gelijk maakte kwam er ook een plastic beker op het veld, waardoor scheidsrechter Jannick van der Laan op moest treden.

Het is het zoveelste incident van dit weekend. In de Keuken Kampioen Divisie werden FC Eindhoven - Helmond Sport, FC Twente - NEC, FC Den Bosch - Almere City en PEC Zwolle - Roda JC ook al gestaakt. "Het is vreugdebier, al mogen we dat woord niet meer zeggen. Het is gelukkig niet agressief bedoeld, maar we moeten dit wel proberen uit te bannen", aldus ESPN-analist Kees Kwakman.

Naar verwachting wordt er na een 'afkoelperiode' van tien minuten weer verder gespeeld in de Galgenwaard. Dat gebeurde overigens ook in het KRAS Stadion, waar Volendam in de extremis met 2-1 van Sparta wist te winnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!