Nieuws

Degradatie nog altijd reëel voor dolend Vitesse: 'Er komen zenuwen bij'

Degradatie nog altijd reëel voor dolend Vitesse: 'Er komen zenuwen bij'

13-05-2023 15:02

Voor Vitesse is degradatie nog altijd een reëel scenario. En dat brengt de nodige druk met zich mee, zo vertellen aanvoerder Matus Bero en trainer Phillip Cocu. De Arnhemmers staan op de dertiende plaats in de Eredivisie, op slechts drie punten achterstand van de zestiende, die uitwijst naar de nacompetitie.

"Het is nooit makkelijk om even te winnen. Maar in deze situatie helemaal niet", aldus Bero in gesprek met De Gelderlander. "Er komen zenuwen bij. We moeten er nu alleen voor zorgen dat we onze emoties onder controle houden in zeer emotionele wedstrijden."

Ook Cocu merkt dat er al een tijdje een bepaalde vorm van spanning aanwezig is in de spelersgroep. "Die voelen ze al een tijd, maar nu we bijna bij het einde zijn en de marges nog altijd klein zijn, beseffen de spelers heel goed waar we om spelen. Dat brengt extra druk mee. Maar daar moet je wel mee leren omgaan."

Het voorkomen van degradatie is voor beide heren heel belangrijk, al stelt de Slowaak dat hij er prima van kan slapen. "Het is ook nog steeds maar voetbal. Er zijn belangrijkere zaken in het leven. Uiteraard probeer ik wel mijn gevoelens over te brengen op de andere jongens. Ik wil dat zij ook beseffen dat we nu niet kunnen ontspannen. Iedereen moet nu meer emotie in de wedstrijd stoppen dan anders. We moeten hongerig zijn om te winnen zondag, want we hebben van alles te winnen."

Cocu denkt vooral heel erg na, iets wat hij niet kan uitzetten. "Ik ben ook continu aan het regisseren nu, let op heel veel kleine dingen, want in details worden de wedstrijden beslist.” Desondanks probeert hij de focus niet zo zeer op het eindresultaat te leggen. “Als je continu bezig bent met moeten winnen, verhoog je de druk nog meer. We focussen ons nu vooral op hoe we de wedstrijd in moeten gaan."

Vitesse speelt zondag om 12.15 uur thuis tegen het reeds gedegradeerde SC Cambuur. In de twee weken daarna staan er nog ontmoetingen met FC Groningen en Feyenoord op het programma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!