Nieuws

Arnesen 'geïmponeerd' door Feyenoord: 'Maar niemand kan het alleen, ook Arne niet'

Arnesen 'geïmponeerd' door Feyenoord: 'Maar niemand kan het alleen, ook Arne niet'

11-05-2023 07:14

Frank Arnesen is 'geïmponeerd' door de prestaties van Feyenoord, maar volgens hem zijn de prestaties niet alleen aan Arne Slot toe te dichten. De voormalig technisch directeur van de Rotterdammers weigert zichzelf overigens op de borst te kloppen.

Arnesen vertrok in de zomer van 2022 bij Feyenoord na ruim twee jaar als technisch directeur in dienst te zijn geweest. Onder het bewind van de Deen werd niet alleen Slot aangesteld, maar veranderde ook de gehele filosofie binnen de club.

"Wat er bij Feyenoord is gebeurd, is echt een teamprestatie. Op heel veel aspecten zijn er enorme stappen vooruitgezet. Arne Slot heeft het werkelijk fantastisch gedaan. Maar niemand kan het alleen, ook Arne niet", begint Arnesen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als je kijkt naar de fitheid van spelers, dan is dat een wezenlijk onderdeel van het succes. Stijn Vandenbroucke is Head of Medical & Performance in de Kuip."

"Wat enorm heeft geholpen is dat het adviesbureau Sportsology de organisatie binnen de club volledig heeft doorgelicht", gaat Arnesen verder. "Bij Feyenoord vielen er soms afdelingen met dertig mensen onder één leidinggevende. Dat werkt in de praktijk niet, dat is allemaal aangepast. Met de Australiër Leigh Egger had Feyenoord al een heel bekwaam iemand in huis om de spelers fit te krijgen. Daar kwam toen Slot was vastgelegd de Belg Ruben Peeters bij. Die twee gasten moesten geen strijd voeren, maar samenwerken. En de klik was er meteen. Alles rond het eerste elftal moest top zijn geregeld. Maar dan ben je er nog niet."

Geïmponeerd en bescheiden

Wat Feyenoord momenteel presteert, komt ook voor Arnesen als een verrassing laat hij tussen neus en lippen door merken. "Ik ben echt geïmponeerd door wat hij heeft bereikt. En het is niet gestolen hè, Feyenoord was ook gewoon de allerbeste ploeg in Nederland", aldus de Deen, die zichzelf niets wil toeschrijven. "Maar waarom zou ik steeds moeten denken ‘daar heb ik aan meegewerkt?’ Dat vind ik zo’n onzin", besluit hij.

Aanstaande zondag kan Slot zijn kroon op het werk bij Feyenoord zetten. Wanneer de Rotterdammers met Go Ahead Eagles af weten te rekenen is de landstitel binnen.