Nieuws

Slot baalt van Excelsior: 'Daar moet je als Eredivisie regelgeving over maken'

Slot baalt van Excelsior: 'Daar moet je als Eredivisie regelgeving over maken'

07-05-2023 17:32

Feyenoord-trainer Arne Slot is gematigd tevreden na de 0-2 overwinning op Excelsior. De 44-jarige oefenmeester baalt van het feit dat de tegenstander het veld expres niet gesproeid had.

"Er zijn heel veel mensen in Nederland tegenstander van kunstgras, daar behoor ik niet toe", begint Slot in gesprek met ESPN. "Want ik vind het voor een goed voetballend team een geweldige ondergrond, maar dan moet je er op zaterdagavond op spelen, als er een beetje dauw op ligt. Of het moet gesproeid zijn, en dat was nu niet zo."

"Daardoor kon Excelsior het speelplan dat ze hadden geweldig uitvoeren", vervolgt Slot. "Die hebben dat heel goed gedaan. Dat bemoeilijkte het voor ons wel enorm om ook maar enigszins snelheid in de wedstrijd te krijgen. Ik had dit al wel zo ingeschat. Ik vind wel dat je als Eredivisie daar regelgeving over moet maken. Dat als je toch kunstgras hebt, dat je wel moet sproeien."

Feyenoord won met 0-2 in Kralingen en kan zich op gaan maken voor de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Als er volgende week in de eigen Kuip gewonnen wordt, is de titel een feit.