Nieuws

Barça vraagt wederom om salarisoffer van spelers: 'Club om de tafel met De Jong'

Barça vraagt wederom om salarisoffer van spelers: 'Club om de tafel met De Jong'

07-05-2023 09:27

FC Barcelona wil het mes zetten in het salarishuis van de club. Volgens Mundo Deportivo kan Frenkie de Jong daar zo maar de dupe van worden aangezien de Nederlander een flink salaris opstrijkt.

Barcelona zou voor komend seizoen afstevenen op een tekort van 200 miljoen euro. De Catalanen zullen daardoor spelers moeten verkopen in de zomer, maar ook het salarishuis op orde moeten krijgen. MD meldt dat de club met De Jong en Marc-André ter Stegen om de tafel wil om het salaris van beide omlaag te brengen in ruil voor een langer contract. Tijdens de Coronacrisis leverden beide ook al in op hun salaris.

Barcelona loopt voor komend seizoen tegen meerdere problemen aan. De club begint het seizoen al financieel in het rood en speelt daarnaast komend seizoen in het Olympisch stadion van Montjuïc waardoor de opbrengsten uit de kaartverkoop naar beneden gaan. Toch hoopt Barcelona in de zomer versterkingen te halen, waaronder Lionel Messi. De Argentijn lijkt op weg naar de uitgang bij Paris Saint-Germain en staat op de nominatie om terug te keren naar Spanje.