Nieuws

Voor Jahanbakhsh staat er één woord centraal bij Feyenoord: 'Professionaliteit'

Voor Jahanbakhsh staat er één woord centraal bij Feyenoord: 'Professionaliteit'

06-05-2023 07:58 Laatste update: 08:15
1

Alireza Jahanbakhsh wil liever nog niet praten over het mogelijke kampioenschap van Feyenoord, maar ziet in dat de titel wel steeds dichterbij komt. Volgens de aanvaller is de fitheid van de spelers dit seizoen doorslaggevend geweest.

Jahanbakhsh ziet in dat Feyenoord nog tweemaal moet winnen om kampioen te worden, maar het liefst wil hij alle vier de wedstrijden op het programma nog winnen. De aanvaller haalt het woord professionalisme aan om duidelijk te maken wat de instelling is bij Feyenoord. "Spelers met kramp, dat heb ik dit seizoen volgens mij niet eenmaal bij ons gezien", begint Jahanbakhsh tegenover het Algemeen Dagblad. "Wij zijn bij Feyenoord echt superfit, er past maar één woord bij hoe wij bezig zijn vanaf dag één en dat is professionaliteit. We hebben de laatste maanden bijna wekelijks drie wedstrijden in acht dagen gespeeld. Dat kon iedereen aan."

Het streven naar fitheid is volgens de aanvaller een mindset die er goed in zit bij Feyenoord. "Geen junkfood, voldoende rust pakken, weinig suiker en weinig vet tot je nemen. Iedereen is daar mee bezig. Letterlijk, want we hebben elke maand weer een challenge waarbij we proberen nog fitter te worden", begint de international. "Elke maand letten we weer op iets anders. Een maand geen suiker gebruiken op de club. Een andere maand zat niemand op de club op het scherm van zijn mobiele telefoon. Er was ook een maand dat iedereen bij aankomst op de club meteen in een ijskoud bad stapte. Voor het ontbijt. Shock the body. Dan ben je meteen wakker en klaar om te knallen."

Of de Iraniër ook komend seizoen in Rotterdam te bewonderen is, weet hij nog niet. "Ik heb het geweldig hier in Rotterdam. En als we ons plaatsen voor de Champions League komend seizoen, is dat echt heel interessant. Ik voel me thuis in Rotterdam. Maar een voetballer weet nooit waar hij een seizoen later speelt."