Nieuws

Waar hangt het van af of Manchester United zich plaatst voor de Champions League?

Waar hangt het van af of Manchester United zich plaatst voor de Champions League?

25-05-2023 19:47 Laatste update: 19:57

Met nog twee wedstrijden te spelen in de Premier League kan Manchester United plaatsing voor de Champions League ruiken. Het is de absolute bekroning op het eerste seizoen van Erik ten Hag als manager van de club. Vanavond kan het gaan gebeuren tegen Chelsea. Met welke club moeten The Mancunians eigenlijk nog rekening houden om deze prestatie te halen? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij.

Wanneer plaats je je in Engeland voor de Champions League?

Engeland is koploper op de coëfficiëntenranglijst en dat levert de clubs uit de Premier League een vrij riante kans op Champions League-voetbal op. De nummers één tot en met vier die aan het eind van het seizoen op de ranglijst staan, plaatsen zich voor het miljardenbal.

Huidige stand van zaken

Momenteel zijn Manchester City, Arsenal FC, Newcastle United en Manchester United achtereenvolgens de nummers één tot en met vier op de ranglijst. Manchester City, Arsenal en Newcastle zijn inmiddels al zeker van plaatsing voor de Champions League. Dat betekent dat Manchester United nog altijd de concurrentie in de gaten moet houden.

Inmiddels kunnen Tottenham Hotspur, Aston Villa en Brighton & Hove Albion het gat niet meer overbruggen, waardoor United nog één concurrent kent: Liverpool. De afstand tussen de clubs op de ranglijst:

Manchester United: 69 punten, 36 wedstrijden gespeeld
Liverpool: 66 punten, 37 wedstrijden gespeeld

De adem van Liverpool is  niet per se heet, maar wel lauwtjes. D ploeg van Ten Hag heeft nog een wedstrijd te goed ten opzichten van de club van Cody Gakpo en Virgil van Dijk. Aan één punt heeft United de komende weken genoeg om Champions League-voetbal veilig te stellen. 

Het resterende programma van de clubs

Manchester United
Chelsea FC (T)
Fulham FC (T)

Liverpool
Southampton (U)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!