Nieuws

Sneijder wijst met de vinger naar Ajax: Ze hebben die jongen kapot gemaakt

Sneijder wijst met de vinger naar Ajax: "Ze hebben die jongen kapot gemaakt"

01-05-2023 23:34

Wesley Sneijder stelt dat het beter is wanneer John Heitinga volgend seizoen niet meer de trainer van Ajax is. De recordinternational van Oranje raad zijn 'goede vriend' aan een stap terug te doen, maar is ook niet te spreken over de manier waarop de Amsterdammers met hem om gaan.

"John is een goede vriend van me, daarom is het moeilijk om kritisch te zijn, maar het moet wel", begint Sneijder maandag bij Veronica Offside. De voormalig middenvelder laakt de weg die Heitinga met Ajax is ingeslagen. "Hij is erin gestapt en er is eigenlijk weinig veranderd. Hij is op dezelfde voet verder gegaan als Schreuder."

"Europees zijn ze uitgeschakeld door die Duitsers, het kampioenschap is weg en de tweede plek wordt ook nog lastig voor ze", gaat Sneijder samenvattend verder. "En hij heeft de bekerfinale niet gewonnen, dan moet je objectief zijn en is het niet genoeg."

Ondanks dat de prestaties van Heitinga te wensen overlaten, is Sneijder kritisch om hoe de clubleiding met de oefenmeester is omgegaan. "Sinds hij is aangesteld als hoofdtrainer is hij nog geen moment beschermd door iemand van de club. Niemand die voor de camera zegt dat ze een traject ingaan met Heitinga. Duidelijke taal. Dit kan toch niet, wat ze hebben gedaan? Ze hebben die jongen kapotgemaakt", besluit hij met een pijnlijke constatering.