Nieuws

Waarom volgt Feyenoord de degradatiestrijd in Engeland met veel belangstelling?

Waarom volgt Feyenoord de degradatiestrijd in Engeland met veel belangstelling?

20-05-2023 15:10 Laatste update: 15:00
1

In de Premier League was de titelstrijd tussen Arsenal en Manchester City lang hét gesprek van de dag, maar momenteel is de strijd tegen degradatie misschien wel een groter thema. Ook vanuit Nederland is er grote belangstelling voor de degradatiestrijd. Feyenoord volgt de ontwikkelingen op de voet en VoetbalNieuws legt je uit waarom.

De transfers van Sinisterra en Senesi

Afgelopen zomer nam Feyenoord afscheid van een hoop spelers, waaronder Luis Sinisterra en Marcos Senesi. De Colombiaan werd voor meer dan 25 miljoen euro verkocht aan Leeds United, terwijl de Argentijn de Rotterdammers minimaal 15 miljoen euro heeft opgeleverd met zijn transfer naar Bournemouth AFC. Een blik op de ranglijst in de Premier League verraadt dat de twee voormalig spelers van Feyenoord nu met hun clubs tegen degradatie vechten.  

Extra bonussen

In totaal hebben de transfers van Sinisterra en Senesi dus al veertig miljoen euro in het Rotterdamse laadje gebracht, maar die bedragen kunnen nog oplopen. Bij de transfers van de twee Zuid-Amerikanen werden dan ook nog extra bonussen bedongen. Enkele maanden geleden deed algemeen directeur Dennis te Kloese een boekje open. "Ik ben groot fan van Bournemouth en Leeds United dit seizoen", begon Te Kloese in gesprek met The Athletic. "Als die twee clubs erin blijven, dan krijgen wij meer bonussen", vertelde de bestuurder over de situatie.

Huidige situatie

Met nog twee wedstrijden te spelen zijn de situaties van Bournemouth en Leeds United toch anders. The Cherries staan inmiddels acht punten boven de streep waardoor zij veilig zijn en ook komend seizoen actief zullen zijn in de Premier Lague. The Whites bevinden zich momenteel in de degradatiezone. Met nog wedstrijden tegen Tottenham Hotspur en West Ham United lijkt het een zware kluif te gaan worden voor Leeds. Te Kloese kan in ieder geval al de Champagne ontkurken voor het lijfsbehoud van Bournemouth.