Nieuws

Engelse strijd om lijfsbehoud nadert kookpunt: deze clubs kunnen nog degraderen

Engelse strijd om lijfsbehoud nadert kookpunt: deze clubs kunnen nog degraderen

26 mei - 17:57 Laatste update: 17:58

Voor Southampton is het doek al gevallen, maar met nog één wedstrijd te spelen is het ongekend spannend in de staart van de Premier League. Nog drie clubs gaan uitmaken welke twee clubs zich volgend seizoen in de Championship begeven. Welke clubs zijn dit en hoe zit de vork in de steel? VoetbalNieuws legt het aan je uit.

Leeds United

Leeds United staat momenteel op de negentiende plaats in de Premier League, met 31 punten uit 37 wedstrijden. The Peacocks beleven een seizoen met de nodige pieken en dalen, maar zitten nu in een diep dal. Luis Sinisterra en Pascal Struijk moeten zelf van Tottenham Hotspur winnen om niet te degraderen. Dat is al een opgave op zich, maar de concurrentie moet ook nog eens punten laten liggen.

Leicester City

Aan het begin van het seizoen had vrijwel niemand dit verwacht, maar met nog één wedstrijd te spelen staat Leicester City op de achtste plaats in de Premier League, met 31 punten uit 37 wedstrijden (beter doelsaldo dan Leeds). The Foxes beleven dit seizoen de welbekende vrije val, die jongens als Jamie Vardy, James Maddison en Youri Tielemans niet kunnen breken. Op de laatste speeldag kunnen ze nog met de schrik vrij komen, maar dan moet er worden gewonnen van West Ham United én de concurrentie moet punten verspelen.

Everton

Net als afgelopen seizoen beleeft Everton weer een jaar waarin het spartelend het hoofd boven water probeert te houden. Ook nu lukt dat nog maar net, maar met de grootste moeite. The Magpies nemen het nog op tegen AFC Bournemouth en hebben normaal gesproken aan een gelijkspel genoeg om zich te handhaven, tenzij Leicester met zes doelpunten verschil of meer wint van West Ham.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s