Transfernieuws

Ajax slaat slag en contracteert zeventienjarige speler uit de eigen jeugdopleiding

Ajax slaat slag en contracteert zeventienjarige speler uit de eigen jeugdopleiding

01-05-2023 19:32
2

Ajax heeft met Mark Verkuijl een talent aan zich gebonden. De zeventienjarige middenvelder heeft zijn eerste profcontract ondertekent in Amsterdam.

Dat communiceert Ajax via de officiële clubkanalen. Verkuijl heeft een contract getekend dat met terugwerkende kracht loopt van 1 april 2023 tot en met de zomer 2025. De middenvelder speelt al vanaf 2014 voor de Amsterdammers en komt ook uit in de jeugdelftallen van het Nederlands elftal.

Verkuijl staat in de jeugdopleiding van Ajax bekend als één van de grotere talenten. Tot een debuut voor Ajax-1 of Jong Ajax kwam hij nog niet, maar hij is wel de aanvoerder in de elftallen met zijn leeftijdsgenoten. Het had niet veel gescheeld of Verkuijl had voor een andere club gespeeld.

"Hij wilde per se naar Ajax. Ik ben wel fan van Ajax, maar had het ook heel mooi gevonden als hij naar FC Utrecht was gegaan. Ik ben zelf geboren in Utrecht en mijn vader Ton heeft jarenlang voor DOS gespeeld. Mark had echter in zijn hoofd dat hij naar Ajax wilde. Dat had hij helemaal zelf bedacht en dat kreeg niemand er meer uit", aldus Frank Verkuijl, vader van, in het verleden tegenover AjaxShowtime.