Nieuws

Van Dijk gaat in op vormdip: 'Iedereen die zegt immuun te zijn voor kritiek liegt'

Van Dijk gaat in op vormdip: 'Iedereen die zegt immuun te zijn voor kritiek liegt'

30-04-2023 08:32 Laatste update: 09:05

Virgil van Dijk begrijpt de kritiek die men momenteel op hem heeft. De verdediger ziet in dat zijn niveau dit jaar lager is dan normaal, maar weet zeker dat hij weer terug zal keren naar zijn beste vorm.

In een interview met The Times gaat Van Dijk in op zijn, naar eigen zeggen, vormdip. "Ik weet dat ik een van de spelers ben waar naar gekeken wordt. Ik heb de lat de laatste vijf jaar zo hoog heb gelegd, dat het normaal is dat ik nu bekritiseerd word", begint de Nederlander. "Het enige dat ik nu kan doen is alle randzaken negeren en me focussen op hoe ik de situatie kan verbeteren. Niemand is immuun voor kritiek. Iedereen die dat beweert, liegt. Maar als je kritiek krijgt en je weet dat ze gelijk hebben, dan kun je maar één ding doen: hard werken en je focussen op beterschap."

Van Dijk ziet in dat de laatste weken zowel hijzelf als het team in een stijgende lijn zitten. "Eén van mijn sterkste punten is het spel lezen en kunnen zien wat de volgende beweging is. Ik wil altijd een stap vooruit denken. Soms moet je het duel aangaan, maar soms is het vermijden er van zelfs beter. Er zijn nog dingen die ik kan verbeteren. Ik hou er van om mezelf te verbeteren en te leren."