Nieuws

Welke Ajax-spelers zijn een twijfelgeval voor de KNVB bekerfinale tegen PSV?

Welke Ajax-spelers zijn een twijfelgeval voor de KNVB bekerfinale tegen PSV?

28-04-2023 08:58 Laatste update: 30-04-2023 15:37
1

Ajax neemt het zondag om 18.00 uur op tegen PSV in de finale van de KNVB Beker. Een aantal spelers van de Amsterdammers missen het duel met de Eindhovenaren sowieso, maar welke spelers zijn nog een twijfelgeval? VoetbalNieuws somt ze op. 

Mohammed Kudus

De Ghanees viel geblesseerd uit tijdens de halve finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord (1-2). Uiteindelijk bleek het te gaan om een bovenbeenblessure. De verwachting was dat Kudus, die dit seizoen een van de absolute smaakmakers is van Ajax, twee tot drie weken aan de kant zou staan. Inmiddels zijn er drie weken voorbij. De kraker in de Eredivisie tegen PSV moest Kudus nog aan zich voorbij laten gaan. Dat duel ging uiteindelijk met 3-0 verloren. 

Devyne Rensch

Rensch kampt ook met een bovenbeenblessure. De rechtsback liep die blessure een aantal dagen voor De Klassieker tegen Feyenoord op. 'Het gebeurde op de training. Ik wilde een pass geven en toen schoot het in mijn bovenbeen, lies. Het voelde gelijk al niet goed', liet hij weten tegenover AT5. De tweebenige verdediger is nog steeds niet hersteld van die blessure. 

Het is onbekend of trainer John Heitinga in de finale van de KNVB Beker tegen PSV over het duo kan beschikken.