Nieuws

'Stoelendans' bij Ajax is 'een chaos': 'De gewezen topclub is geïmplodeerd'

'Stoelendans' bij Ajax is 'een chaos': 'De gewezen topclub is geïmplodeerd'

28-04-2023 08:25

De ene na de andere clubman vertrekt bij Ajax, terwijl er aan de andere kant op de belangrijke posities binnen de club steeds meer duidelijkheid komt. De Telegraaf beschrijft de 'stoelendans' als een 'chaos'.

'Met vier eerste plaatsen in de Eredivisie, vijf deelnames aan de lucratieve groepsfase van de Champions League op rij én vanwege de honderden miljoenen aan transferinkomsten leken directeur voetbalzaken Marc Overmars en succestrainer Erik ten Hag bij Ajax de weg naar een onbezorgde toekomst te hebben geplaveid', steekt de ochtendkrant van wal. 'Maar ruim een jaar na het vertrek van Overmars en tien maanden nadat Ten Hag de Nederlandse recordkampioen inruilde voor Manchester United, is de gewezen topclub geïmplodeerd.'

'De stoelendans op de bepalende posities binnen de club brengt de chaos in beeld', vervolgt De Telegraaf. 'Tussen die rokende puinhopen moet John Heitinga proberen het rampseizoen te redden door zondag de TOTO KNVB-beker te winnen en zijn elftal alsnog naar de tweede plaats in de Eredivisie te leiden.'

De Telegraaf somt vervolgens op wie er sinds 1 januari 2022 nog op hun functie zitten bij Ajax en wie er gaan vertrekken of al vertrokken zijn. Recent werd bekend dat Gerald Vanenburg vertrekt bij de Amsterdammers. Eerder werd er onder meer al afscheid genomen van Winston Bogarde, Henk Veldmate, Gerry Hamstra en Danny Blind, terwijl ook Michael Reiziger en Saïd Ouaali per 1 juli vertrekken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!