Transfernieuws

'Messi praat met Busquets en overtuigt middenvelder van langer verblijf bij Barça'

'Messi praat met Busquets en overtuigt middenvelder van langer verblijf bij Barça'

25-04-2023 12:58 Laatste update: 13:08

De mogelijke terugkeer van Lionel Messi bij FC Barcelona wordt steeds aannemelijker. De Argentijnse superster zou maandagavond een diner hebben gehad met Sergio Busquets en Jordi Alba en lijkt eerstgenoemde te hebben overtuigd van een langer verblijf bij de club.

De geruchten van een eventuele Barça-comeback van Messi gaan al gelangere tijd in de rondte, maar krijgen ondertussen ook steeds meer kracht. Diverse omwonenden van het Camp Nou-stadion zagen hem maandag bijvoorbeeld door de straten wandelen, geflankeerd door Alba en Busquets. Zij liepen terug van een etentje in een restaurant, waarbij de toekomst van de drie heren naar alle waarschijnlijkheid ook werd besproken.

Busquets, inmiddels 34 jaar, heeft meerdere lucratieve aanbiedingen vanuit het buitenland, maar zou na een overtuigend gesprek met Messi hebben besloten om bij de Blaugrana te blijven. Dat meldt de Spaanse krant Mundo Deportivo. Busquets en Messi speelden tussen 2008 en 2021 samen bij de club en wonnen er drie keer de Champions League.

Messi staat momenteel nog onder contract bij Paris Saint-Germain, waar hij in 27 competitiewedstrijden vijftien keer scoorde en evenzovaak een assist gaf. Zijn contract in het Parc des Princes loopt aan het einde van het seizoen af.