Opinie

'Gravenberch moet meer spelen, hij had net zo goed niet gehaald kunnen worden'

'Gravenberch moet meer spelen, hij had net zo goed niet gehaald kunnen worden'

25-04-2023 12:12

Lothar Matthäus vindt dat Ryan Gravenberch veel meer speeltijd moet krijgen bij Bayern München. De nog altijd pas 20-jarige Nederlandse middenvelder werd afgelopen zomer door de Zuid-Duitsers gekocht van Ajax, maar kwam in zowel de plannen van Julian Nagelsmann als nu in die van Thomas Tuchel nauwelijks voor.

"De transfers, die gebruikt werden om de selectie te complementeren, krijgen geen eerlijke kansen", aldus Matthäus. "Ik zou Gravenberch en Mathys Tel voor de leeuwen gooien." Bayern beleeft een alles behalve goed seizoen. Der Rekordmeister staat op de tweede plaats in de Bundesliga, ligt al uit het bekertoernooi en werd vorige week in de kwartfinales van de Champions League uitgeschakeld door Manchester City.

De ploeg komt bovendien maar moeilijk tot scoren. "Als je voorin een probleem hebt, waarom laat je een jonge gozer als Tel dan zijn kans niet pakken? Die moet meer spelen. Hij heeft alles om een complete topspits te worden", zo stelt Matthäus, clublegende van Bayern, bij het Duitse Sky Sports.

Die woorden gelden ook voor Gravenberch. "Hij had net zo goed niet gehaald kunnen worden. Ik vind dat ze hem veel vaker hadden kunnen, nee móeten, gebruiken." De Oranje-international speelde 19 wedstrijden in het huidige Bundesliga-seizoen, al deed hij dat vrijwel altijd als invaller. Naar verluidt ligt een mogelijke transfer naar Liverpool voor hem in het verschiet.