Transfernieuws

'FC Augsburg laat Pepi gaan: Feyenoord en PSV horen torenhoge vraagprijs'

'FC Augsburg laat Pepi gaan: Feyenoord en PSV horen torenhoge vraagprijs'

19-04-2023 10:50 Laatste update: 11:11
2

FC Augsburg wil meewerken aan een definitief vertrek van Ricardo Pepi. De aan FC Groningen verhuurde aanvaller staat in de belangstelling van PSV en Feyenoord, maar die twee clubs zullen diep in de buidel moeten tasten om een transfer te bewerkstelligen.

Volgens BILD verlangt Augsburg het aankoopbedrag terug. Dat is liefst zestien miljoen euro, de som die de Duitsers ooit voor Pepi weglegde bij FC Dallas. Het is een waarschuwing voor zowel Feyenoord, PSV als Crystal Palace. De Premier League-club heeft naar verluidt ook interesse in de Amerikaan, die nog tot 2026 vast ligt in Duitsland.

De laatste weken werd duidelijk dat Pepi wel weet hoe hij zijn toekomst in wil vullen. Die ligt volgens hem in ieder geval niet in Duitsland. "Voor mij is het duidelijk: ik wil niet terug naar Augsburg. Dat heb ik de club ook al laten weten. Er zijn me dingen voorgespiegeld en beloofd die niet waargemaakt zijn", repte hij twee weken geleden in Voetbal International.

Waar Groningen bezig is aan een rampseizoen, laat Pepi zich haast wekelijks zien. De spits wist tot nu toe elf keer tot scoren te komen en gaf drie assists.