Nieuws

'Bayern legt Mané gigantische boete op: zeven keer meer dan vorig record'

'Bayern legt Mané gigantische boete op: zeven keer meer dan vorig record'

18-04-2023 21:11 Laatste update: 23:52

De hoogte van de boete van Sadio Mané voor het slaan van Leroy Sané is door BILD openbaar gemaakt. Volgens informatie van de boulevardkrant legt Bayern München de Senegalees een recordboete van 350.000 euro op (!).

Na het laatste fluitsignaal bij Manchester City - Bayern München zou Mané een klap hebben uitgedeeld aan Sané in de kleedkamer van de Duitse ploeg. De aanvaller werd vervolgens geschorst voor het competitieduel met TSG Hoffenheim, maar is inmiddels weer in genade aangenomen door Thomas Tuchel voor de return tegen The Citizens.

BILD weet te melden dat de boete vele malen hoger had kunnen uitvallen, als Bayern dat gewild had. Der Rekordmeister zou de mogelijkheid hebben gehad om een geldstraf met de hoogte van een maandsalaris op te leggen, wat zou neerkomen op zo'n twee miljoen euro in het geval van Mané. Een dergelijke boete werd als 'te drastisch' beschouwd. Een boete van 350.000 euro zouden de beleidsbepalers in München voldoende achten.

Nooit eerder gaf Bayern zo'n hoge boete aan een eigen speler. "De boete doet hem pijn - zelfs met zijn salaris", zei Bayern-voorzitter Herbert Hainer eerder. Met de straf voor Mané is Franck Ribery een twijfelachtig record kwijt. De Fransman sloeg Arjen Robben op een training in 2012 en kreeg daarvoor toen een recordboete van 50.000 euro voor opgelegd.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)