Nieuws

De felbegeerde Champions League: deze topclubs wonnen het miljardenbal nog nooit

De felbegeerde Champions League: deze topclubs wonnen het miljardenbal nog nooit

10-06-2023 12:52 Laatste update: 12:55

De allergrootste prijs voor voetbalclubs is het winnen van de Champions League. Real Madrid won de laatste negen jaar maar liefst vijf keer het miljardenbal en is ook dit jaar weer één van de grote favorieten. Maar welke grote clubs wonnen nog nooit de Champions League? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Paris Saint-Germain

De steenrijke eigenaar Nasser Al-Khelaïfi heeft de afgelopen jaren miljarden euro's in de Franse topclub gepompt, maar in de Champions League wil het maar niet lukken. In de afgelopen tien jaar won PSG acht keer het landskampioenschap en zes keer de beker. In het miljardenbal wil het vooralsnog niet vlotten voor Les Parisiens. Ook dit seizoen werd het sterrenelftal vroegtijdig uitgeschakeld in de Champions League. In de achtste finale was Bayern München over twee wedstrijden gezien met 3-0 te sterk.

Arsenal

Arsenal won in het rijke verleden maar liefst dertien keer de Premier League en wist ook de Europa Cup II binnen te halen. De Champions League werd echter nog niet gewonnen door The Gunners, die in 2006 voor het laatst serieus meededen om de winst van het miljardenbal. In dat jaar behaalde Arsenal de Champions League-finale, maar in de eindstrijd was het FC Barcelona van trainer Frank Rijkaard met 2-1 te sterk. Onder manager Mikel Arteta is de Engelse grootmacht weer helemaal opgeleefd en heeft het de Premier League-titel in eigen hand. The Gunners krijgen volgend seizoen dus een nieuwe kans om voor het eerst beslag te leggen op het miljardenbal.

Manchester City

Ook Manchester City wist de nodige titels in Engeland binnen te slepen. The Citizens wonnen acht keer de titel en zes keer de beker. De Champions League-winst lijkt maar niet te willen lukken en dat knaagt aan trainer Pep Guardiola. In het verleden won de oefenmeester het miljardenbal met FC Barcelona, maar bij City slaagt hij er maar niet in. In 2021 was de Engelse grootmacht er heel dichtbij, maar in de finale werd er met 0-1 verloren van Chelsea.

AS Roma

Roma kent een rijke historie en is al jarenlang een topclub in Italië. De Romeinen wonnen meerdere malen de landstitel en de beker en legden in 2022 beslag op de eerste Conference League. Het elftal van trainer José Mourinho won in de finale met 1-0 van Feyenoord en pakt zo de Europese titel. De Champions League werd echter nog nooit binnengesleept door Roma. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!