Nieuws

Matthäus haalt hard uit naar Bayern: 'Onrust bovenaf reden voor slechte prestatie'

Matthäus haalt hard uit naar Bayern: 'Onrust bovenaf reden voor slechte prestatie'

16-04-2023 09:41

Lothar Matthäus wijt de slechte resultaten van Bayern München aan de onrust in de bestuurskamer. Volgens de analist en voormalig prof zou de club er goed aan doen om beter te communiceren.

Bayern verspeelde zaterdagmiddag opnieuw punten in de strijd om de landstitel. Het gebrek aan een echte spits is zichtbaar, maar volgens Matthäus helpt de onrust in het bestuur ook niet mee. "Het zijn niet alleen de resultaten en de prestaties op het veld die tegenvallen. Als je van bovenaf niet goed in elkaar zit, wordt dat automatisch overgebracht naar het veld. Daarom is het niet zo gek dat er zo veel onrust is", begint Matthäus bij SkySports. "Mané, Sané, de ontslagen keeperstrainer, de mol van Nagelsmann en de afstraffing in Manchester. De verantwoordelijke moeten daarover communiceren."

Matthäus begrijpt ook niets van de communicatie rondom het voorval tussen Mané en Sané. "Hij is gestraft, maar met wat? Wat heeft Mané moeten betalen voor zijn aanval?" Volgens de recordinternational maakt het wel degelijk uit wat de hoogte van zijn boete bedraagt. "Zeg het, want dan komt er een punt achter te staan. Zeg het, want het mag niet gebeuren. Waarom zeg je het niet gewoon", vraagt de Duitser zich af die het voorval vergelijkt met het skiongeluk van Manuel Neuer. "Is hij gestraft of niet? Het legt druk op iedereen omdat er vragen komen. Het zijn allemaal kleine dingen die samenkomen. Daarom is er een turbulente tijd in München."