Opinie

Mourinho manoeuvreert zich in underdogrol: 'Feyenoord niet meer hetzelfde team'

Mourinho manoeuvreert zich in underdogrol: 'Feyenoord niet meer hetzelfde team'

12-04-2023 19:46
1

José Mourinho heeft zich voorafgaand aan de kwartfinale in de Europa League tegen Feyenoord in de underdogpositie gemanouevreerd. Toen The Special One een vraag kreeg over het feit dat hij bijna altijd Nederlandse trainers weet te verslaan, toonde hij zich goed op de hoogte.

De Portugese AS Roma-trainer werd voorgelegd dat hij altijd weet te winnen van trainers van Nederlandse komaf. "Dat is niet waar, ik heb in het verleden al eens verloren van Feyenoord (van Giovanni van Bronckhorst, red.). Ik herinner me een nederlaag (1-0 in 2017 met Manchester United, red.) hier'', pareert Mourinho op de persconferentie in De Kuip. "'Feyenoord heeft op dit moment weer een geweldig team. Ze zullen over een paar weken landskampioen worden."

Mourinho maakt vervolgens van de gelegenheid gebruik om weg te lopen van een favorietenrol. "Als je het sterkste team bent, betekent dit dat je veel doelpunten scoort. We zijn niet het sterkste team in Italië en zelfs niet het sterkste team in de Europa League, maar we spelen met wat we hebben en proberen een goede balans te vinden."

Eind vorig seizoen troffen Feyenoord en AS Roma elkaar nog in de finale van de Conference League. De Romeinen trokken toen met 1-0 aan het langste eind. "Feyenoord is morgen (donderdag, red.) niet meer hetzelfde team als toen. Die wedstrijd is verleden tijd. We analyseren alles en proberen om de sterke en zwakke punten van onze tegenstanders te begrijpen."

In De Kuip voorziet Mourinho donderdag een andere wedstrijd. "Feyenoord is een geweldig team, maar ze zullen anders zijn dan tijdens de finale in Tirana. Ze spelen met veel agressie, goed voetbal en weten hoe ze hoog druk moeten zetten", aldus de flamboyante oefenmeester.