Reactie

Tadic: 'Clubs hebben een pact tegen Ajax, net als in Duitsland tegen Bayern'

Tadic: 'Clubs hebben een pact tegen Ajax, net als in Duitsland tegen Bayern'

09-04-2023 11:18
4

Dusan Tadic stelt in gesprek met het Servische Mozzart Sport dat alle Eredivisie-clubs een pact hebben gesloten tegen Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers besluit dat op basis van de jaloezie en afgunst die er heerst tegen de recordkampioen. Hij ziet daarbij een parallel met bijvoorbeeld Bayern München.

Tadic stelt dat het normaal is dat Ajax kritiek krijgt. "Dat is elk jaar zo, maar ons team was in de voorgaande jaren sterker. We konden dat dus makkelijker verduren. Mensen houden van Ajax of ze haten ons. De club is enorm en we winnen veel prijzen, dus dan er is er veel frustratie richting ons."

De 34-jarige aanvaller ziet een parallel tussen Ajax in Nederland en Bayern München in Duitsland. "Mensen wachten tot je verliest, zodat ze je de maat kunnen nemen. Dat laat alleen maar de status van de club zien. Het is voor Ajax het lastigst om kampioen te worden, omdat andere clubs een pact tegen ons hebben. Daarom wordt alles overdreven. Men probeert op welke manier dan ook onrust te creëren."

De aanvoerder is er zelf echter niet van onder de indruk. "Zeer zeker niet. Ik denk eigenlijk dat het alleen maar een compliment is dat mensen niet tegen ons succes kunnen. Dat is altijd al zo geweest, maar voorheen konden we hen de mond snoeren omdat we continu wonnen. Zodra je verliest of gelijkspeelt, wordt de aanval weer ingezet. Elk jaar winnen we prijzen en elk jaar ben ik weer de MVP van de Eredivisie. Dat zal ik ook dit jaar zijn. Ik weet wie ik ben en we gaan gewoon verder."