Nieuws

Cocu heeft vertrouwen in zijn ploeg ondanks zestiende plek: 'Nog genoeg te halen'

Cocu heeft vertrouwen in zijn ploeg ondanks zestiende plek: 'Nog genoeg te halen'

02-04-2023 10:12

Phillip Cocu heeft nog alle vertrouwen in het lijfsbehoud van Vitesse. De trainer van de Arnhemmers zag zijn ploeg zaterdag onderuit gaan, maar zag ook goede dingen gebeuren.

Voor de camera van ESPN vertelde Cocu over de wedstrijd. "Ik vond wel dat beide teams gelijkwaardig waren. Dat zij winnen, is een moment van individuele klasse. Die wedstrijd was echt in balans. Uiteindelijk gaat het om de wedstrijd winnen en je ziet dat het vertrouwen goed is bij RKC. Ze worden niet onrustig en wij vechten daar tegen. We rechtten onze rug uitstekend na de achterstand. We moeten meer halen uit de vier of vijf kansen die wij creëren."

Vitesse staat momenteel zestiende en moet oppassen voor degradatie. "Het zal voor ons echt strijden blijven tot de laatste wedstrijd. Er is veel gaande geweest. Je moet zeven wedstrijden met je ziel en zaligheid voor elk punt gaan strijden. Als wij de weg naar voren vinden en wat effectiever kunnen worden, ben ik er heilig van overtuigd dat we nog genoeg punten kunnen halen."